Հավ տերիյակի սոուսով

Եթե սիրում եք համարձակ, քաղցր-աղի համեր, ապա այս տերիյակի հավի բաղադրատոմսը Ձեզ համար է։ Այն ավանդաբար պատրաստվում է սոյայի սոուսով, կոճապղպեղով և մեղրով։ Մենք այս սիրված ուտեստը բարձրացնում ենք նոր մակարդակի՝ այն պատրաստելով Reddy բելգիական յուղով:

 

Բաղադրիչներ.

·  2 հավի կրծքամիս (կամ հավի բուդ՝ ըստ ճաշակի)

·  2 ճաշի գդալ Reddy յուղ

·  4 ճաշի գդալ սոյայի սոուս

·  2 ճաշի գդալ մեղր

·  1 ճաշի գդալ բրնձի քացախ

·  1 ճաշի գդալ թարմ կոճապղպեղ, քերած

·  2 պճեղ սխտոր, մանրացված

·  աղ (ըստ ցանկության) և սև պղպեղ

·  1 ճաշի գդալ օսլա (ըստ ցանկության՝ սոուսը խտացնելու համար)

·  2 ճաշի գդալ ջուր (եթե օգտագործում եք օսլա)

·  1 ճաշի գդալ քունջութի սերմեր (զարդարելու համար)

·  2 հատ կանաչ սոխ, մանր կտրատված (զարդարելու համար)

·  Գոլորշու մեջ պատրաստված բրինձ կամ տապակած բանջարեղեն՝ որպես խավարտ

 

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստում ենք հավը
    • Հավը կտրատեք փոքր կտորների:
    • Թղթե սրբիչով թեթև չորացրեք հավը և համեմեք սև պղպեղով։ Կարող եք ավելացնել նաև աղ ըստ ճաշակի բայց հաշվի առեք, որ սոյայի սոուսը ինքնին աղի է։
    • Մեծ տապակի վրա ավելացրեք Reddy յուղը, հավն ու տապակեք 3-4 րոպե յուրաքանչյուր կողմից, մինչև ամբողջությամբ եփված լինելը։ Հանեք տապակից և մի կողմ դրեք։
  2. Պատրաստում ենք տերիյակի սոուսը
    • Նույն տապակի մեջ, անհրաժեշտության դեպքում, ավելացրեք ևս մի փոքր Reddy յուղ։
    • Ավելացրեք սխտորն ու կոճապղպեղը, տապակեք մոտ 30 վայրկյան, մինչև բույրը տարածվի։
    • Լցրեք սոյայի սոուսը, մեղրը (կամ թխկու օշարակը) և բրնձի քացախը։ Լավ խառնեք։
    • Եթե ցանկանում եք խիտ սոուս, ապա օսլան խառնեք 2 ճաշի գդալ ջրին, այնուհետև ավելացրեք տապակի մեջ՝ խառնելով, մինչև սոուսը խտանա։
    • Պատրաստած հավը վերադարձրեք տապակի մեջ, խառնեք, որպեսզի հավի կտորները ամբողջությամբ պատվեն տերիյակի սոուսով։
    • Թողեք եփվի ևս 2-3 րոպե։
  3. Զարդարեք և մատուցեք
    • Ուտեստը զարդարեք քունջութի սերմերով և մանր կտրատած կանաչ սոխով։
    • Մատուցեք տաք վիճակում՝ գոլորշու մեջ պատրաստված բրնձով կամ տապակած բանջարեղենով։