Հավ տերիյակի սոուսով
Եթե սիրում եք համարձակ, քաղցր-աղի համեր, ապա այս տերիյակի հավի բաղադրատոմսը Ձեզ համար է։ Այն ավանդաբար պատրաստվում է սոյայի սոուսով, կոճապղպեղով և մեղրով։ Մենք այս սիրված ուտեստը բարձրացնում ենք նոր մակարդակի՝ այն պատրաստելով Reddy բելգիական յուղով:
Բաղադրիչներ.
· 2 հավի կրծքամիս (կամ հավի բուդ՝ ըստ ճաշակի)
· 2 ճաշի գդալ Reddy յուղ
· 4 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
· 2 ճաշի գդալ մեղր
· 1 ճաշի գդալ բրնձի քացախ
· 1 ճաշի գդալ թարմ կոճապղպեղ, քերած
· 2 պճեղ սխտոր, մանրացված
· աղ (ըստ ցանկության) և սև պղպեղ
· 1 ճաշի գդալ օսլա (ըստ ցանկության՝ սոուսը խտացնելու համար)
· 2 ճաշի գդալ ջուր (եթե օգտագործում եք օսլա)
· 1 ճաշի գդալ քունջութի սերմեր (զարդարելու համար)
· 2 հատ կանաչ սոխ, մանր կտրատված (զարդարելու համար)
· Գոլորշու մեջ պատրաստված բրինձ կամ տապակած բանջարեղեն՝ որպես խավարտ
Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստում ենք հավը
- Հավը կտրատեք փոքր կտորների:
- Թղթե սրբիչով թեթև չորացրեք հավը և համեմեք սև պղպեղով։ Կարող եք ավելացնել նաև աղ ըստ ճաշակի բայց հաշվի առեք, որ սոյայի սոուսը ինքնին աղի է։
- Մեծ տապակի վրա ավելացրեք Reddy յուղը, հավն ու տապակեք 3-4 րոպե յուրաքանչյուր կողմից, մինչև ամբողջությամբ եփված լինելը։ Հանեք տապակից և մի կողմ դրեք։
- Պատրաստում ենք տերիյակի սոուսը
- Նույն տապակի մեջ, անհրաժեշտության դեպքում, ավելացրեք ևս մի փոքր Reddy յուղ։
- Ավելացրեք սխտորն ու կոճապղպեղը, տապակեք մոտ 30 վայրկյան, մինչև բույրը տարածվի։
- Լցրեք սոյայի սոուսը, մեղրը (կամ թխկու օշարակը) և բրնձի քացախը։ Լավ խառնեք։
- Եթե ցանկանում եք խիտ սոուս, ապա օսլան խառնեք 2 ճաշի գդալ ջրին, այնուհետև ավելացրեք տապակի մեջ՝ խառնելով, մինչև սոուսը խտանա։
- Պատրաստած հավը վերադարձրեք տապակի մեջ, խառնեք, որպեսզի հավի կտորները ամբողջությամբ պատվեն տերիյակի սոուսով։
- Թողեք եփվի ևս 2-3 րոպե։
- Զարդարեք և մատուցեք
- Ուտեստը զարդարեք քունջութի սերմերով և մանր կտրատած կանաչ սոխով։
- Մատուցեք տաք վիճակում՝ գոլորշու մեջ պատրաստված բրնձով կամ տապակած բանջարեղենով։